Loading...
BUBICON Press 2021-09-28T13:40:52+00:00

Inert gáz elosztó rendszer központi szabályozással és elosztóval, valamint minden tartályhoz külön
tartozó biztonsági szeleppel, javasolt közepes vagy magas teljesítményű szivattyúk használata esetén.

1 – inert gáz elosztó központ, 1e – üzeminyomás-szabályozó,
1a – palackcsatlakozás, 2 – elosztó
1b – nyomásmérő, 3 – golyóscsap,
1c – első csökkenés utáni nyomásmérő, 4 – nitrogénátadó cső,
1d – üzeminyomás-mérő, 5 – biztonsági szelep

Célja

Az automatikus nitrogén vagy széndioxid tartály-előfeszítő rendszer megakadályozza a tartályban lévő oxigén beoldódását a borba. Ha a tartály bor feletti légterét inert gázra nitrogénre vagy széndioxidra cseréljük akkor, megóvjuk a bort a nem kívánt oxidációs folyamatoktól.

Működése

Ez a rendszer állandóan egy minimális túlnyomást (Kb.: 30mBar) biztosít a tartályban, a bor leeresztésekor utántölti az inert gázt, tartálytöltéskor pedig elereszti a felesleges gázt, ill. lehetőség van, hogy átfejtéskor két a rendszerhez csatlakozó tartálynál az inert gázt átvezessük a másik tartályba, így gazdaságosabbá téve a rendszer működését.

Vezérlés

A rendszer vezérlőszekrényéhez lehet csatlakoztatni a le- vagy átfejtéshez használandó szivattyút. Ha a szivattyú használata során nem megengedett nyomás alakul ki a tartályban a vezérlés lekapcsolja a szivattyút és hang ill. fényjelzést ad, megakadályozva a tartály ill. elemeinek károsodását (pl. tartály behorpadás) A rendszer nyomásmérőjén ellenőrizni lehet a tartályok tömörségét és esetleges gázszivárgást.

Árajánlatkérés!